Specialpall

Pallinvest AB tillhandahåller både nytillverkade och begagnade lastpallar av högsta kvalitet

Kontakta oss

Specialpall anpassad efter DINA önskemål

Vi specialtillverkar även lastpallar anpassade efter ert företags unika behov. Vid val av lastpallstyp och utformning är det viktigt att tänka på godsets vikt och viktfördelning. Lastpallar med gods som täcker lastpallens yta genom jämn viktfördelning har bättre bärkraft än pallar som lastas med flexibelt gods. Det är därför viktigt att tänka igenom godsets dimension för att få ut maximal bärkraft av lastpallen. Fundera även på hur godset kommer att säkras på lastpallen samt hur pallen kommer att transporteras och slutligen lagras. Vi har möjlighet att skräddarsy lastpallen helt efter dina behov och du väljer själv lastpallens och virkets dimensioner. Om du ska frakta gods med varierande mått i mindre serier är det som regel fördelaktigt att specialanpassa lastpallen för att undvika höga returfraktkostnader eftersom då godsets vikt eller dimensioner inte passar standardpallen.

Kontakta oss gärna för rådgivning kring val av material, lasttyp och övriga funderingar så tar vi tillsammans fram en lösning som uppfyller just dina behov.

Skillnaden mellan nytt och begagnat

Vid valet av nyproducerad eller begagnad lastpall bör man främst fundra på vilka krav man ställer på pallen då det finns fördelar med de båda varianterna. Ur ett hållbarhetsperspektiv är vi måna om att alltid kunna erbjuda högkvalitativa begagnade lastpallar då dessa ofta har likvärdig funktion som en nyproducerad lastpall beroende på användningsområdet. 

Fördelen med nyproducerad lastpall är att de går att specialanpassa utefter godsets unika förutsättningar. När det gäller pris finns det flera aspekter att utgå från och vi råder alltid kunden till att tänka igenom hela lastningsprocessen för att avgöra vilken lasttyp som är optimal för just ditt behov. Vi hjälper gärna till med rådgivning i valet av nytt gentemot begagnat för säkerställa vad som blir mest fördelaktigt för just din last.

Om våra produkter

Alla våra produkter genomgår en noggrann kontroll och sortering innan leverans. Sorteringen utförs av erfarna pallsorterare som sätter kvalitet i fokus, allt för att du ska få bästa möjliga vara till bästa möjliga pris. Här kan du läsa mer om vår Policy.

Vad innebär EUR märkningen?

EUR-märkningen säkerställer att samtliga märkta pallar är godkända enligt kraven i UIC Code 435-2 samt reparerade enligt kraven i UIC Code 435-4. Både tillverkning och reparation får endast utföras av företag som har licens för EUR produktion. Märkningen säkerställer även att pallen ska vara utformad enligt ett standardmått - ca 144 mm hög och väger ca 25 kg. Pallen ska vara märkt på samtliga 6 sidor. Certifierad EUR-pall håller hög kvalitet även vid frekvent användning vilket minskar risk för skador vid både last och transport. Kontakta oss gärna vid frågor om EUR-märkning och hur vi arbetar för att säkerställa våra pallar är godkända.

Specifikation

Mått: Enligt överenskommelse

Virkestjocklek: Enligt överenskommelse