EUR A-pallar

Pallinvest AB tillhandahåller både nytillverkade och begagnade EU-pallar av högsta kvalitet

Kontakta oss

Godkända EUR A-pallar

Den godkända EUR-pallen är den vanligaste lastpallstypen i Sverige. Pallinvest i Örebro AB tillhandahåller både nytillverkade och begagnade EUR-pallar av hög kvalitet. Den här typen av pall är godkända i det Europeiska bytessystemet enligt SIS, Europeisk standard. EUR A-pallen lämpar sig främst för att användas vid frakt av dagligvaror. Samtliga EUR-pallar är utformade så att en gaffeltruck kan lyfta dem. Även dimensionerna är anpassade efter standardiserade mått för att kunna rymmas i de flesta last- och transportbilar samt växelflak och godscontainrar. Samtliga av våra EUR A-pallar har genomgått nogrann sortering för att säkerställa att pallarna ska fungera problemfritt för produktion och transport.  

Vad är skillnaden mellan en ny och en begagnad lastpall?

Vid valet av nyproducerad eller begagnad lastpall bör man främst fundra på vilka krav man ställer på pallen då det finns fördelar med de båda varianterna. Ur ett hållbarhetsperspektiv är vi måna om att alltid kunna erbjuda högkvalitativa begagnade lastpallar då dessa ofta har likvärdig funktion som en nyproducerad lastpall beroende på användningsområdet.

Fördelen med nyproducerad lastpall är att de går att specialanpassa utefter godsets unika förutsättningar. När det gäller pris finns det flera aspekter att utgå från och vi råder alltid dig som kund att tänka igenom hela lastningsprocessen för att avgöra vilken lasttyp som är optimal för just ditt behov. Är du osäker på om du bör välja nyproducerad eller begagnad pall till din last guidar vi dig gärna till rätt beslut.

Om våra produkter

Alla våra produkter genomgår en noggrann kontroll och sortering innan leverans. Sorteringen utförs av erfarna pallsorterare som sätter kvalitet i fokus, för att möjliggöra att du ska få bästa möjliga vara till bästa möjliga pris. Här kan du läsa mer om vår Policy.

Vad innebär EUR märkningen?

EUR-märkningen säkerställer att samtliga märkta pallar är godkända enligt kraven i UIC Code 435-2 samt reparerade enligt kraven i UIC Code 435-4. Både tillverkning och reparation får endast utföras av företag som har licens för EUR produktion. Märkningen säkerställer även att pallen ska vara utformad enligt ett standardmått - ca 144 mm hög och väger ca 25 kg. Pallen ska vara märkt på samtliga 6 sidor. Certifierad EUR-pall håller hög kvalitet även vid frekvent användning vilket minskar risk för skador vid både last och transport. Kontakta oss gärna vid frågor om EUR-märkning och hur vi arbetar för att säkerställa våra pallar är godkända.

Specifikation

Mått: 1200x800x144 mm

Virkestjocklek: 22 mm