Halvpallar

Pallinvest AB tillhandahåller både nytillverkade och begagnade lastpallar av högsta kvalitet.

Kontakta oss

Halvpallar anpassade efter era önskemål

Vid mindre gods passar halvpallar utmärkt. Vi erbjuder både nya och begagnade halvpallar av olika modeller och virkesdimensioner. Halvpallen är ungefär hälften så stor som en standard EUR-pall och klarar en belastning på max 500 kg. En halvpall är lätthanterlig och lätt att både lyfta och stapla. Därför passar den perfekt att använda inom dagligvaruhandel och mindre butikslager. Halvpallen går lätt att stapla och är även smidig att transportera mellan olika lager.

Skillnaden mellan ny och begagnad

Vid valet av nytillverkad eller begagnad lastpall bör man främst fundra på vilka krav man ställer på pallen då det finns fördelar med de båda varianterna. Ur ett hållbarhetsperspektiv är vi måna om att alltid kunna erbjuda högkvalitativa begagnade lastpallar då dessa ofta har likvärdig funktion som en nyproducerad lastpall beroende på användningsområdet. Vi tillhandahåller både nya halvpallar och halvpall i begagnat skick.

Fördelen med nyproducerad lastpall är att de går att anpassa helt efter godsets unika förutsättningar. När det gäller pris finns det flera aspekter att utgå från och vi råder alltid kunden till att tänka igenom hela lastningsprocessen för att avgöra vilken lasttyp som är optimal för just ditt behov. Vi hjälper gärna till med rådgivning i valet av nytt gentemot begagnat för säkerställa vad som blir optimalt för just din last.

Om våra produkter

Alla våra produkter genomgår en noggrann kontroll och sortering innan de levereras till er. Sorteringen görs av erfarna pallsorterare som sätter kvaliteten i fokus, allt för att du ska få bästa möjliga vara till bästa möjliga pris. Här kan du läsa mer om vår Policy.

Vad innebär EUR märkningen?

EUR-märkningen säkerställer att samtliga märkta pallar är godkända enligt kraven i UIC Code 435-2 samt reparerade enligt kraven i UIC Code 435-4. Både tillverkning och reparation får endast utföras av företag som har licens för EUR produktion. Märkningen säkerställer även att pallen ska vara utformad enligt ett standardmått - ca 144 mm hög och väger ca 25 kg. Pallen ska vara märkt på samtliga 6 sidor. Certifierad EUR-pall håller hög kvalitet även vid frekvent användning vilket minskar risk för skador vid både last och transport. Kontakta oss gärna vid frågor om EUR-märkning och hur vi arbetar för att säkerställa våra pallar är godkända.

Specifikation

Mått: 600x800mm (Standardmått)

Virkestjocklek: Enligt överenskommelse