C-pallar

Pallinvest AB tillhandahåller både nytillverkade och begagnade lastpallar av högsta kvalitet.

Kontakta oss

C-pall - engångspall

C-pallar är både lättare och billigare än EUR-lastpallar men har lägre lastförmåga och lämpar sig därmed till lättare gods. Pallinvest i Örebro säljer både begagnade och nya C-pallar av hög standard. Engångspall lämpar sig främst till företag eller privatpersoner som inte lastar så pass tunga produkter eller gods på varje pall. Uppbyggnaden är likt den standardiserade EUR-pallen men är tillverkad av något klenare virke. Våra engångspallar är av hög kvalitet och håller perfekt om man anpassar godset och transporten efter pallens förmåga. 

Användningsområden

 

C-pallar är några av de mest robusta och hållbara typerna av lastpallar och har en rad viktiga användningsområden inom olika industrier. Med deras distinkta konstruktion och kvalitetsmaterial är de särskilt eftertraktade där styrka och hållbarhet är avgörande.

Logistik och Transport: C-pallar hanterar tyngre laster än många andra typer av pallar. Därför föredras de ofta av företag som transporterar tunga varor eller varor som behöver extra stöd under transport.
Lagerhantering: C-pallar erbjuder en stabil lagringsplattform, vilket gör dem optimala för lager som behöver stapla varor högt utan risk för instabilitet eller skador.
Detaljhandel: Många stora butiker och varuhus använder C-pallar för att visa och lagra produkter på försäljningsgolvet på grund av deras hållbarhet och förmåga att bära tungt.
Tillverkning: Inom produktionsindustrin används C-pallar ofta för att transportera råmaterial till produktionslinjen samt färdiga produkter till lager eller distribution.
Export och Frakt: Eftersom C-pallar är byggda för att hålla, används de ofta för internationell frakt där varorna kan utsättas för en rad olika miljöer och behandlingar.

Oavsett bransch eller användningsområde, garanterar C-pallens kvalitet och konstruktion att varor kan transporteras, lagras och hanteras med maximal säkerhet och effektivitet.

Om våra produkter

Alla våra produkter genomgår en noggrann kontroll och sortering innan de levereras till er. Sorteringen görs av erfarna pallsorterare som sätter kvaliteten i fokus, allt för att du ska få bästa möjliga vara till bästa möjliga pris. Här kan du läsa mer om vår Policy.

Vad innebär EUR märkningen?

EUR-märkningen säkerställer att samtliga märkta pallar är godkända enligt kraven i UIC Code 435-2 samt reparerade enligt kraven i UIC Code 435-4. Både tillverkning och reparation får endast utföras av företag som har licens för EUR produktion. Märkningen säkerställer även att pallen ska vara utformad enligt ett standardmått - ca 144 mm hög och väger ca 25 kg. Pallen ska vara märkt på samtliga 6 sidor. Certifierad EUR-pall håller hög kvalitet även vid frekvent användning vilket minskar risk för skador vid både last och transport. Kontakta oss gärna vid frågor om EUR-märkning och hur vi arbetar för att säkerställa våra pallar är godkända.

Specifikation

Mått: 800x1200x123-132 mm

Virkestjocklek: 22 mm