EUR B-pall

Pallinvest AB tillhandahåller både nytillverkade och begagnade EU-pallar av högsta kvalitet.

Kontakta oss

EUR B-pall

Pallinvest i Örebro AB säljer även B-pallar med hög standard. Dessa pallar är ej godkända som EUR A-pall, ofta beroende på vädergrånad eller mindre urflisningar i klossar eller brädor. EUR B-pall är en billig lastpall som lämpar sig väl för tunga gods. Pallen har genomgått noggrann sortering och vid behov även reparation. Skiljs från EUR A-pall genom att EUR-stämpeln målas över.

Vad är skillnaden mellan en ny och en begagnad lastpall?

Skillnaden mellan pallens utformning styrs mestadels av vilka krav du ställer på pallen och dess användning. Vid valet av nyproducerad eller begagnad lastpall bör du därför fundra på användningsområdet för pallen då det finns fördelar med de båda varianterna. Ur ett hållbarhetsperspektiv är vi måna om att alltid kunna erbjuda högkvalitativa begagnade lastpallar då dessa ofta har likvärdig funktion som en nyproducerad lastpall beroende på användningsområdet.

Fördelen med nyproducerad lastpall är att de går att specialanpassa utefter godsets unika förutsättningar. När det gäller pris finns det flera aspekter att utgå från och vi råder alltid dig som kund att tänka igenom hela lastningsprocessen för att avgöra vilken lasttyp som är optimal för just ditt behov. Är du osäker på om du bör välja nyproducerad eller begagnad pall till din last guidar vi dig gärna till rätt beslut.

Om våra produkter

Alla våra produkter genomgår en noggrann kontroll och sortering innan de levereras till er. Sorteringen görs av erfarna pallsorterare som sätter kvaliteten i fokus, allt för att du ska få bästa möjliga vara till bästa möjliga pris. Här kan du läsa mer om vår Policy.

Vad innebär EUR B märkningen?

EUR-märkningen säkerställer att samtliga märkta pallar är godkända enligt kraven i UIC Code 435-2 samt reparerade enligt kraven i UIC Code 435-4. Både tillverkning och reparation får endast utföras av företag som har licens för EUR produktion. Märkningen säkerställer även att pallen ska vara utformad enligt ett standardmått - ca 144 mm hög och väger ca 25 kg. Pallen ska vara märkt på samtliga 6 sidor. Certifierad EUR-pall håller hög kvalitet även vid frekvent användning vilket minskar risk för skador vid både last och transport. Kontakta oss gärna vid frågor om EUR-märkning och hur vi arbetar för att säkerställa våra pallar är godkända.

Specifikation

Mått: 1200x800x144 mm

Virkestjocklek: