Köpa LASTPALLAR & TILLBEHÖR

Allt från lastpallar & EUR pall till noggrant utvalda tillbehör

Kontakta oss för offert

effektiva lastpallslösningar för ditt företag

Pallinvest erbjuder ett omfattande sortiment av lastpallar för alla behov. När du väljer att köpa lastpallar från oss, kan du vara säker på att du får produkter av högsta kvalitet, anpassade för att möta dina specifika behov. Oavsett om du behöver köpa standardpallar för frakt och lagerhållning eller specialanpassade lösningar för unika produkter - har Pallinvest det du behöver.

 

Köp lastpallar som ger dig en effektiv produktionskedja

Med oss som leverantör kan du som beställare lita på att du har hittat rätt partner för ett långsiktigt samarbete. Vårt övergripande mål är att skapa en smidig produktionskedja för de företag vi arbetar med. Vi strävar alltid efter att effektivisera alla led och erbjuda bäst pris och service gällande köp av lastpallar. Vi hjälper gärna till med rådgivning kring smarta lösningar för lagerhållning, transporter och val av lastpallar för just ditt uppdrag.

Så fungerar det

VÄLJ PALLTYP

Ta en titt på vårt breda utbud av lastpallar och hitta den typ som bäst passar dina behov.

FÅ EN OFFERT

Kontakta oss för en skräddarsydd offert baserad på dina specifika krav.

GÖR EN BESTÄLLNING

Placera din beställning för att köpa lastpallar - Vi tar hand om resten!

SNABB LEVERANS

Vi ser till att dina lastpallar levereras snabbt direkt till din angivna plats.

Valet av rätt lastpallar kan påverka hela din logistikkedja

När du ska köpa lastpallar finns det flera viktiga aspekter som är bra att tänka igenom innan du gör din beställning. Detta för att du ska få ut optimal användning av pallarna och säkerställa att du får rätt typ av pall anpassade för just dina eller företagets behov.

Att välja rätt lastpallar är avgörande för effektiv hantering och transport av varor, samt för att optimera din lagerhållning. Först och främst bör du bestämma om du vill köpa nya eller begagnade lastpallar. Nya lastpallar erbjuder hög kvalitet och kan anpassas efter dina specifika behov, medan begagnade lastpallar kan vara ett mer kostnadseffektivt alternativ om du har en snäv budget. Det är viktigt att noga överväga dina behov och budget när du väljer mellan dessa alternativ.

 

Material anpassat för din verksamhet

Överväg även vilket material som passar dig bäst, vi på Pallinvest rådgör gärna vad som passar just din bransch eller användningsområde. De vanligaste materialen är trä, plast och metall, där varje material har sina egna fördelar och nackdelar. Exempelvis är träpallar populära för sin hållbarhet och relativt låga kostnad.

För specifika behov, såsom export eller användning inom vissa industriområden, kan europallar vara ett lämpligt val eftersom de uppfyller vissa standardiserade dimensioner och kvalitetskrav. Om du behöver större storlekar för att transportera längre objekt kan långpallar vara ett mer lämpligt alternativ. Rätt typ av pallar kan förbättra både lagring och fraktprocesser, vilket gör det avgörande att välja pallar som passar just ditt företags specifika behov​​. Valet av rätt palltyp kan påverka hela din logistikkedja, och genom att överväga dessa faktorer kan du göra ett informerat beslut när du ska köpa lastpallar - vilket säkerställer att du får mest värde och effektivitet för din investering.

Nedan hittar du mer information om våra olika Lastpallar

EUR A-pallar

Den godkända EUR-pallen är den vanligaste lastpall-typen i Sverige och används främst inom dagligvaruhandeln. Samtliga av våra EUR-pallar har genomgått noggrann sortering och kvalitetssäkring.

EUR B-pall

EUR B-pallen är ej godkänd likt EUR A-pallen vilket ofta beror på vädergrånad eller mindre urflisningar i klossar eller brädor. Pallen är prisvärd och utmärkt för att hantera tungt gods.

C-pallar

C-pallen är både lättare och billigare än EUR-lastpallar men med lägre lastförmåga. C-pallen är utformad likt våra EUR-lastpallar men har kortare hållbarhet. Denna palltyp lämpar sig därmed till lättare gods. 

Halvpallar

Halvpallar passar utmärkt vid lastning av mindre mindre gods och lättare produkter. Vi erbjuder olika typer av halvpallar beroende på användning.

Specialpall

Vi specialtillverkar även lastpallar som passar ert företags unika behov. Kontakta oss så ser vi till att skapa en pall både måttanpassad och specialutformad utefter era behov.

Pallkragar

Pallkragar staplas enkelt ovanpå lastpallen vilket gör att hela pallens lastvolym kan utnyttjas maximalt under transport. Lastpallar garanterar därmed både pålitligt lastskydd under transport samt arbetssäkerhet.

vanliga frågor kring att köpa lastpallar

1. Hur avgör du rätt pallstorlek för dina produkter?

Storleken på lastpallen du väljer bör matcha dina produktmått och viktkapacitetskrav. Det är då viktigt att välja en pallstorlek som inte bara stöder hela lastens vikt utan även maximerar utrymmet i ditt transportmedel eller lagerutrymme. Standardstorleken för EUR-pallar är 1200 x 800 mm, vilket är anpassat för de flesta transport- och lagringsbehov, men det finns även andra storlekar beroende på specifika behov.

 

2. Kan lastpallar anpassas för specifika användningsområden?

Lastpallar kan anpassas för specifika användningsområden genom att justera storlek, materialval och design. Detta kan inkludera specialanpassade dimensioner för unika lasttyper, integrerad lastsäkring eller speciella beläggningsmaterial för ökad hållbarhet eller motståndskraft mot kemikalier.

 

3. Går det att få rådgivning kring val av lastpall?

Pallinvest erbjuder servicesamtal och rådgivning för att hjälpa dig att välja den mest lämpliga lastpallstypen för din verksamhets specifika behov. Genom att ta hänsyn till flera aspekter kan du göra ett mer informerat beslut när du ska köpa lastpallar, oavsett om ditt behov är engångsbruk, lätt transport, eller om du söker ett mer hållbart och långsiktigt alternativ. Du är varmt välkommen att kontakta oss för vägledning anpassad till just ditt företag!

4. Hur påverkar val av lastpall din totala logistikkostnad?

Valet av lastpall kan ha en betydande inverkan på din totala logistikkostnad. Faktorer som pallens vikt, hållbarhet, staplingskapacitet och återanvändbarhet spelar alla en roll i fraktkostnader, lagringsutrymme och hanteringskostnader. Att välja en lättare pall kan till exempel minska fraktkostnaderna, medan en högre investering i hållbara, återanvändbara pallar kan minska behovet av kontinuerliga ersättningar och därmed sänka långsiktiga kostnader. Vi rekommenderar alltid genomtänkta köp av pallar för att säkra ett gynnsamt beslut för dig och ditt företag.

 

5. Hur hanterar du bäst återanvändning och återvinning av lastpallar?

För att hantera återanvändning och återvinning av lastpallar effektivt i din verksamhet - överväg att inrätta ett enkelt retursystem för använda pallar. Att samarbeta med oss som leverantör gör detta möjligt då vi erbjuder smidiga återköpsprogram som tar hand om de pallar du snabbt behöver bli av med.

Integrera hållbarhet och lastpallstillbehör i ditt pallval

Att investera i rätt typ av lastpallar är avgörande för att effektivisera arbetskedjan inom alla typer av företag som hanterar logistik och varudistribution. Genom att betrakta hela verksamheten som en enhet och fatta välgrundade beslut i varje led av produktionskedjan kan ditt företag uppnå betydande effektivitetsförbättringar och kostnadsbesparingar. Vi på Pallinvest arbetar med stort engagemang för att just ditt företag ska nå sin fulla potential gällande logistik, frakt och lagerhållning. Därför erbjuder vi skräddarsydda lösningar som möter ditt unika behov och krav. Att integrera hållbarhet i pallvalet är ett viktigt steg för att långsiktigt optimera arbetskedjan. Genom att använda återvunna material eller återanvändbara pallar kan ditt företag minska sin miljöpåverkan och samtidigt sänka kostnaderna på lång sikt. Dessutom bidrar investeringar i hållbara lösningar till en positiv företagsimage och stärker ditt företagets varumärke.

Effektiviteten i arbetskedjan kan ytterligare förbättras genom att använda lastpallstillbehör som pallkragar och pallock, vilket ökar lastpallarnas mångsidighet och användbarhet. Dessa tillbehör kan anpassas för att möta dina specifika logistiska utmaningar, såsom säker stapling av varor eller skydd mot yttre påverkan under transport. Genom att ta ett helhetsgrepp om ditt behov och rådfråga oss kring rätt utrustning kan du optimera samtliga arbetsprocesser.

Vi ser fram emot att samarbeta med dig och ditt företag!

Jag är intresserad av EN OFFERT!

Fyll i formuläret nedan eller kontakta oss direkt.